Здраве

Грижа за здравето

Родителите естествено искат детето да бъде в среда без инфекции. Ние не приемаме деца с инфекциозни и вирусни заболявания, тъй като болестите се предават на другите деца. При по-сериозни заболявания като варицела, скарлатина и др. се информират всички родители.    

Болните деца не могат да посещават детската градина по време на боледуването и могат да се върнат, когато са достатъчно добре, което се удостоверява с медицинска бележка от лекар.

Ако детето Ви има алергия, моля, уверете се, че персоналът е запознат с това, така че правилно да се вземат предпазни мерки за предотвратяване на алергични реакции.

За допълнителен комфорт и сигурност, всяко помещение разполага с аератор "Rainbow", който йонизира и пречиства допълнително въздуха. Също така всяка стая разполага с увлажнители "Chicco", които при необходимост овлажняват въздуха и нормализират PH.

При необходимост детето Ви ще бъде закарано в избрана от Вас болница или здравно заведение.

 

Здравословно хранене

Индивидуален режим на хранене, съобразен с изискванията на семейството или педиатъра: при алергии, хронични заболявания и други.

Децата се хранят три пъти на ден:
-    Междинна закуска с пресни плодове и зеленчуци
-    Обяд с тристепенно меню – супа, основно ястие, десерт
-    Следобедна закуска от детска млечна кухня

Храната е пълноценна и изцяло съобразена с възрастовите потребности и нормативите на Министерството на здравеопазването. Нашата цел е да осигурим на децата правилно балансиран и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.

При необходимост детето Ви ще бъде закарано в избрана от Вас болница или здравно заведение.

Tози сайт използва бисквитки. Продължавайки използването на сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.
Съгласен съм